آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه
در مبحث مهاجرت تحصیلی به ترکیه و امکات تحصیل در ترکیه باید نسبت به آزمونهای ورودی تعیین شده آشنایی کامل داشته باشید. آزمونهای ورودی مانند YOS، SAT، TOMER، ALES، GRE، DUS و… هستند که به دانشجویان بینالمللی برای ورود و ثبتنام در دانشگاههای ترکیه کمک میکنند. متقاضیان تحصیل در ترکیه باید باتوجهبه رشته و مقطع تحصیلی خود در یکی از این آزمونها شرکت کنند و نتایج مورد قبول دانشگاه موردنظر خود را کسب کنند. بسیاری از دانشگاههای دولتی ترکیه برای پذیرش دانشجویان از آزمونهای ورودی استفاده میکنند. البته از برخی دانشگاههای خصوصی این کشور تنها بهشرط معدل برای پذیرش دانشجویان بسنده میکنند. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین آزمونهای وردی دانشگاههای ترکیه میپردازیم:
1. تحصیل در ترکیه؛ آزمون TOMER
آزمون تومر یکی از آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه است که سطح زبان ترکی دانشجویان بینالمللی را ارزیابی میکند. این آزمون مانند گواهینامههای زبان انگلیسی (IELTS و TOEFL) برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش از دانشگاههای این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. آزمون TOMER برای پذیرش از دانشگاههای ترکیه که به زبان ترکی تدریس میکنند، الزامی است.
2. آزمون GRE
این آزمون برای سنجش تواناییهای هر فرد در اطلاعات تحصیلی است. آزمون GRE یکی از آزمونهای بینالمللی است که به زبان انگلیسی و در زمینه سنجش منطق و تواناییهای تحلیلی برگزار میشود. شرکت در این آزمون باهدف ادامه تحصیل در ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و بالاتر از آن انجام میشود. نتایج این آزمون در بیش از ۱۶۰ کشور جهان از جمله ترکیه معتبر است.
3. آزمون ALES
آزمون ALES یکی از آزمونهای مهم ورود به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برای تحصیل در ترکیه است. این آزمون به زبان ترکی و سه بار در سال برگزار میشود. حداقل نمره قبولی در این آزمون توسط دانشگاهها و مؤسسات آموزشی مشخص میشود.
4. مهاجرت تحصیلی به ترکیه با آزمون YOS
آزمون یوس یکی از آزمونهای ورودی برای دانشجویان بینالمللی متقاضی تحصیل در ترکیه است. دانشجویان برای تحصیل پزشکی در ترکیه و رشتههایی مانند حقوق، روانشناسی، داروسازی، مهندسی و… باید در این آزمون شرکت کنند. آزمون یوس دارای ۱۰۰ سؤال است که شامل سؤالات هوش، هندسه، ریاضی و مهارتهای زبان ترکی است. حداقل نمره موردنیاز برای قبولی در دانشگاههای ترکیه بسته به هر دانشگاه متفاوت است. برای مثال با کسب نمره ۴۰ از ۱۰۰ دانشجویان میتوانند در بسیاری از دانشگاهها به تحصیل بپردازند؛ اما برای تحصیل در رشتههایی مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، داوطلبان موظف به کسب نمره ۸۰ تا ۹۰ هستند.
بهرهمندی از نمرات بالا در آزمون YOS میتواند شانس برخورداری از بورسیه تحصیلی ترکیه را به همراه داشته باشد. هزینه ثبتنام، زمان برگزاری و نمره مورد قبول به دانشگاه موردنظر شما بستگی دارد. زبان آزمون YOS ترکی است؛ اما برخی از دانشگاهها این آزمون را به زبانهای انگلیسی نیز برگزار میکنند. از جمله دانشگاههای برگزارکننده آزمون یوس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه آکدنیز
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه اژه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه مدیپول
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه مرمره
- دانشگاه باهچه شهیر و…
- مریم میم
- ۰ نظر